Bron: Youtube – Juf Danielle

Ons immuunsysteem

Veel ziekten en aandoeningen hebben te maken met ons immuunsysteem, ook wel afweersysteem genoemd. Ons afweersysteem beschermt ons tegen infectieziekten en kanker. Echter als het immuunsysteem te actief is kunnen auto-immuunziekten ontstaan die ‘strijden’ tegen eigen organen of weefsels. Denk bijvoorbeeld aan reuma (gewrichten), Multiple Sclerose (zenuwcellen) of type-1 diabetes; suikerziekte (insulineproductie alvleesklier).

 

Het immuunsysteem bestaat uit afweercellen, de witte bloedcellen, en beschermt ons hele lichaam tegen indringers van buitenaf. Het is ontworpen om het lichaam te verdedigen tegen lichaamsvreemde ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten waaraan wij dagelijks blootgesteld worden. Daarnaast speuren de cellen van het immuunsysteem dagelijks of lichaamscellen zich ontwikkelen tot gevaarlijke tumorcellen.

Preventie & Vitaliteit

“Voorkomen is beter dan genezen”, is een gevleugelde uitspraak van Desiderius Erasmus die in veel gevallen hout snijdt. Zo ook als het gaat om uw afweersysteem. Het is heel gewoon om bij een drogisterij pillen te halen waardoor u bijvoorbeeld meer vitamine c of ijzer binnenkrijgt. Alleen dit is niet per se de beste manier om de stoffen binnen te krijgen die uw afweersysteem er weer bovenop helpen.

 

Een pil legt namelijk een route door uw lichaam af alvorens de stoffen in uw bloedbaan terechtkomen. NovioMedic maakt gebruik van infusen, waarin een precieze hoeveelheid zit van de benodigde stoffen, die direct toegediend worden in uw bloedbaan. Hierdoor heeft u sneller het gewenste effect en als u dit regelmatig doet, blijft uw afweersysteem in een goede conditie.

Immuunsysteem_def

Het afweersysteem is voortdurend actief, meestal zonder dat wij het doorhebben. Als het niet goed werkt kunnen tal van ziekten en (onverklaarbare) aandoeningen ontstaan. We worden kwetsbaar voor infectieziekten en onze immuuncellen zijn minder goed instaat om tumorcellen op te ruimen, zodat vroege stadia van kanker kunnen groeien. In de laatste jaren heeft men geleerd dat sluimerende activatie van immuuncellen kan leiden tot ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en Alzheimer. Het is daarom belangrijk om uw afweersysteem goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat het fit blijft.

Bloedtesten

Bij Noviomedic hebben wij bloedtesten waarmee we de werking van uw afweer- en immuunsysteem testen. Ook hebben wij darmprofiel-testen en voedselintolerantie-testen.

Hoe kan ik mijn immuunsysteem herstellen en verbeteren?

Wij richten ons op:

  • Darmfunctie-analyse en herstel met natuurlijke supplementen en probiotica. Een goede darmfunctie is immers zeer belangrijk voor uw afweersysteem.
  • Diverse anti-infectie therapieën (bijvoorbeeld bij post-viraal syndroom).
  • Remmen van (sluimerende) ontstekingen door speciale infusen.
  • Ondersteunen van immuniteit bij kanker, tijdens of na de reguliere kankerbehandelingen.
  • Ondersteunen van immuniteit bij oververmoeidheid.

Het proces verder uitgelegd:

De eerste keer dat u bij ons binnenloopt houden wij een intake-consult. Daarin bespreken we uw klachten en hoe wij deze gaan behandelen. Indien nodig doen we meteen een bloed-, urine- of speekseltest. Die test(s) laten we dezelfde dag ontwikkelen in het laboratorium gesitueerd in hetzelfde pand of een ander gespecialiseerd lab. Dit zorgt voor korte lijntjes en meer snelheid voor het verkrijgen van de benodigde resultaten. Met die laatste gegevens in de hand bekijken wij wat voor u de beste behandelmethode is. Na overleg over het behandelplan gaan we over tot het behandeltraject en daarna de voortgangsbewaking. Gedurende het hele proces wordt u bijgestaan door een specialist en het geheel staat onder streng toezicht van een arts.

Een overzicht van de kosten:

Kosten intake / eerste consult
30 minuten: €75,-
60 minuten: €150,-

 

Let wel: deze behandelingen vallen mogelijk niet onder uw zorgverzekering. Bij aanvullende verzekeringen is dat vaak wel het geval. Voor zekerheid hierover kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Wij rekenen de behandelingen liefst meteen af, daarom kunt u bij ons direct pinnen. Na betaling krijgt u een betalingsbewijs van ons mee.